11 september - dag 2 in Rome
11 september 2025 - Vatican City, Vaticaanstad
Vandaag brachten we opnieuw een bezoek aan de Sint-Pieter. Omdat het Heilig Jaar wordt gevierd – een Jubeljaar dat eens in de 25 jaar plaatsvindt – konden we via de Heilige Deur naar binnen. Deze deur is eerder dit jaar geopend door, inmiddels overleden, paus Franciscus.
We waren zeker niet alleen: veel pelgrims trokken in groepen richting de basiliek. Ondanks dat dit al mijn vierde bezoek aan de Sint-Pieter is, blijft het indrukwekkend om binnen te stappen in zo’n groot en historisch bouwwerk.
Na ons bezoek gingen we naar de crypte onder de basiliek. Daar liggen veel pausen begraven, waaronder de apostel Petrus. Het is een sobere en stille ruimte. Bij het verlaten van het plein zwaaide de Zwitserse Garde ons vriendelijk uit😉
In de middag bezochten we opnieuw de Friezenkerk, waar we de Heilige Trap beklommen. Deze trap telt 33 treden en is bedoeld als verwijzing naar de kruisweg van Jezus. Veel pelgrims gingen ons al voor.
Al met al een dag vol indrukken.
Nel Joziasse:15 september 2025Ik ben ook in de Sint Pieter. geweest met David. Heel mooi !