11, 12 en 13 juni: Stockholm

13 juni 2025 - Stockholm, Zweden

We waren woensdag al op tijd op de camping, zodat we nog voldoende tijd hadden om de metro naar het centrum te nemen en de stad alvast een beetje te verkennen.

Donderdag hebben we Bouws verjaardag gevierd in de oude binnenstad. Daar kun je tal van historische gebouwen bewonderen, waaronder natuurlijk het Koninklijk Paleis, de naastgelegen kathedraal , verschillende kerken en door het smalste straatje van Stockholm gelopen.

De stad ligt verspreid over verschillende eilandjes, dus het water is nooit ver weg. We hebben ook een vaartochtje gemaakt en de dag afgesloten met een gezellig etentje.

Vrijdag hebben we door het centrum gewandeld. Voor wie van winkelen houdt, is Stockholm een paradijs: talloze winkels, gezellige restaurantjes en een mooie foodhall maken het plaatje compleet. Wij hebben genoten van smörrebröd en van het zonnige weer.

Stockholm is het verste punt van onze reis. Morgen zakken we weer af richting de westkust. Hopelijk hebben we daar ook weer satellietontvangst!

1. Corrie:
    14 juni 2025
    Wim en rian zijn hier en wim heeft de blog opgezocht en alles gezien prachtig hoor.
    Groet Corrie
  2. Lydia Springer:
    15 juni 2025
    Prachtige reis😍
  3. Judith:
    16 juni 2025
    Leuk hoor! Benieuwd of er nog wat is geshopt? ;-)