24 en 25 juni: Münster

25 juni 2025 - Münster, Duitsland

We zijn weer terug op de camperplaats waar we onze reis begonnen, aan het Dortmund-Emskanaal. Vandaaruit maakten we een fietstocht van 12 km langs het kanaal naar Münster. Wederom een mooie, historische stad, die tijdens de Tweede Wereldoorlog voor 90% werd verwoest en in 1957 grotendeels was hersteld.

We investeerden een paar euro en mochten het Stadhuis van de Vrede bekijken, waar in 1648 de Vrede van Münster werd getekend. Binnen zagen we prachtig houtsnijwerk, een afgehakte hand, een schoen en een haan waarin precies één fles wijn past.

In de prachtige St. Paulus Dom is een astronomische klok te zien. Dagelijks laat deze zijn kunsten zien en komen er poppen naar buiten.

Veel gebouwen in Münster dateren uit de 13e eeuw, dus er is genoeg te zien. Zo ook de St. Lambertikerk, waarvan de toren al van ver zichtbaar is. Aan deze toren hangen nog steeds de drie kooien waarin in de 16e eeuw de lichamen van de leider van de Wederdopersbeweging werden tentoongesteld. Iets vriendelijker is de Jakobsladder die aan de toren is bevestigd.

Hier nemen we afscheid van opnieuw een prachtige reis. Morgen komen we weer aan in Nederland.

1. Netty en Leen:
    27 juni 2025
    Welkom in Holland.
  2. Lydia Springer:
    28 juni 2025
    Bedankt voor het mee beleven van jullie mooie reis 🤗